Иво Данчев

Новини

БАЗАР НА СОЛТА в „симБиотично“

26.08.2019
базар

В края на август идва времето да се стяга зимнината, да се приготвят туршии, а скоро ще се наложи да се затисне и киселото зеле.

За да се подготвите по-добре и да научите повече за качествата и способностите на черноморската сол, добивана от Атанасовско езеро, от фондация Биоразнообразие ви канят на едно специално събитие, наречено „Базар на солта“ в пространството „симБиотично“.

Дияна Костовска от БФБ - ръководител LIFE проект „Лагуната на живота“ ще запознае гостите с предимствата на българската сол и ще демонстрира всички видове сол, които се вадят от езерото. Ще има дегустация на карамел и шоколад със сол, както и зеленчуци, с които може да се опита легендарната Fleur de Sel.

Освен това ще има дискусия за истинската цена на храната и за разхищението й - защо се случва и как да го избегнем. Поканени са колегите от проект „Твоята храна“, които ще представят повече информация по темата, включително анимации, видео-съвети, игри и тестове и ще раздадат тематични награди. Подготвили са и интересен кулинарни изкушения, за да демонстрират как да се използват пълноценно различни продукти (например трохи от сух хляб за миди гретен; листа от моркови за кюфтенца с тиквички и т.н.).

Заповядайте на 27 август (вторник) от 18.30 часа на последното събитие за този сезон в пространството «симБиотично». Вход свободен!BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000