Търсене

Иво Данчев

Новини

БФБ ще участва в първия семеен Еко фестивал на 4 - 5 юли в Бургас

01.07.2020
събитие

Уикенд събитието “Еко семейство - фестивал за природосъобразни продукти и живот” събира на 4 и 5 юли 2020 г. във Флората над 30 специално поканени изложители, безплатни лекции от блогъри, специалисти по здраве и опазване на околната среда… всичко това допълнено с много награди.

За всички деца се подготвят специални кътове в двора на Експоцентър Флора, наречени Зона на чудесата.

Събитието включва и Конкурс за детски оригинален костюм от отпадъчни материали, ориентиране с компас за деца в събота, игри и песни на английски език, настолни семейни игри, уреди и анализ на здравния статус на човек, квантова диагностика.

Какво още подготвят организаторите вижте в програмата.

Вижте пълни детайли и тук https://www.facebook.com/events/609369992935398/

БЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ БИОРАЗНООБРАЗИЕ ще организира творчески и образователни работилници за деца и родители на тема „Климат и биоразнообразие“.

11.00 - 12.00 часа

„Определители за облаци“ - работилница за бъдещи метеоролози

Как се образуват облаците, дъждът и бурите? Какви са различните видове облаци и как да ги разпознаваме? Да се подготвим за все по-бързо променящото се време с наша джобна рамка-определител за определяне на облаците и изследване на небето.

12.00 - 13.00 часа

„Да си посадим растение“ – полева работилничка за засаждане на „наши растения“

Участниците ще си посадят няколко различни видове растения и ще се научат как да се грижат за тях и ще си ги отнесат в къщи. Надяваме се, че по-нататък сами ще засеят дърво, защото това е най-лесният отговор, който всеки от нас може да даде на климатичните промени.

11.00 - 13.00 часа

„Надпревара с климата“ – голяма настолна игра, подходяща за всички възрасти

Подготвихме огромна забавна игра, която ще се разположи директно на земята и чрез нея в игра и забавление участниците ще научат някои основни и много лесни стъпки, които са важни за борбата с климатичните промени и зависят от всеки от нас.BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000