Търсене

Иво Данчев

Новини

„Девет цикъла сезони“ закриват сезона на „симБиотично“

Септ. 03, 2019
книгата

Книгата „Девет Цикъла Сезони - за градината, билките, животните и всичко останало“ както и нейния автор Надежда Максимова, тръгват на турне!

Първа спирка - морето в Бургас и прекрасното симБиотично пространство. На 03.09.2019 (вторник) от 18 часа жителите и гостите на соления Бургас ще имат възможността да се запознаят с автора и да се сдобият лично с книгата, която изследва различни био-динамични, алелопатични и лечебни взаимодействия между различните елементи на Природата в условията на родния Балкан.

Девет години опит с балканска градина и животни и още поне 15 години събирани познания за билки и растения са компилирани в тази забавна книга-дневник.

"Книгата съдържа бележки за всичко, което ми се искаше да зная преди да започна да живея в планината преди десет години, повечето от познанията ми за билките и тяхното лечебно въздействие върху хора, животни и други растения, както и някой забавни и поучителни случки от динамиката на планината и двора. Рецепти, не само за билкови извлеци и мехлеми, но и начини за максимално натурално консервиране, както и опита ми от лечение на животни и градина с билки и алелопатия."- споделя Надежда Максимова.

На срещата довечера авторът ще ни разкаже и за няколко „тайни“ билки, които не са включени в книгата. Очакваме ви с дъх на морска сол и лавандула!

Заповядайте на 3 септември (вторник) от 18.00 часа на наистина последното събитие за този сезон в пространството  «симБиотично». Вход свободен!BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000