Търсене

Иво Данчев

Новини

Децата от НБУ "Михаил Лъкатник" по следите на саблеклюна Атанас

Окт. 28, 2020
учениците от НБУ
Второкласници и третокласници от НБУ "Михаил Лъкатник" успяха да се възползват от чудесното есенно време и посетиха Пътеката на саблеклюна като съблюдаваха всички правила да не се смесват класовете и да не се създава риск за децата. 

Учениците се запознаха с Атанасовско езеро, но интересното бе, че много от тях предварително се бяха подготвили с любопитни факти за езерото и неговите обитатели, които споделиха със съучениците си. 
Децата наблюдаваха пеликани, големи бели и сиви чапли, ангъчи, потапници, малки корморани и др. Голяма радост предизвика близката среща с големите кресливи орли, които мигрираха точно над главите ни и демонстрираха чудото на миграцията, за което тъкмо бяхме говорили. 
Възможността да поиграят като птиците, да потичат на воля и да прекарат два часа на открито става все по-безценна, особено с сложната епидемична обстановка и точно преди да излезе забраната за извънкласни занимания. 
Благодарим на ръководството на училището, което осигури тази възможност за своите ученици и достави и на нас истинско удоволствие от срещата с деца, които имат интерес и задават въпроси за заобикалящата ги среда.


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000