Иво Данчев

Новини

Децата от ОУ "Христо Ботев" поставиха пиесата за Бургаските езера

15.06.2023
пиесата
Днес в залата на читалище "Просвета 1927" децата от ОУ "Христо Ботев" в кв. Долно Езерово, Бургас поставиха пиесата "Да опазим Бургаските езера", написана от доброволеца Александър Маринов - Санчо. 

Те използваха костюмите и декорите, които БФБ им предостави, но направиха свой собствен прочит на пиесата и я режисираха по начин, който пасва на техните разбирания за представяне на проблема и за опазване на езерата около Бургас. Включиха се 20 деца от I, III, V, VI и VII клас. Режисьор беше седмокласничката Гергана Славова, която по-рано участва и в Олимпиадата по орнитология. Децата допълниха част от декорите и костюмите и дори дадоха по-голяма роля на някои от обитателите на езерата - лястовици, лопатарки, пеликани и др.

Благодарим на г-жа Красимира Гаврилова и г-жа Ралица Андонова, както и на ръководството на ОУ Христо Ботев, че решиха да поставят пиесата и да подкрепят учениците в този артистичен порив, който ги остави щастливи и където те напълно се раздадоха. А публиката остана очарована.

Поздравления за целия екип на ОУ "Христо Ботев", което междувременно спечели Зелен флаг на Екоучилище.


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000