Търсене

Иво Данчев

Новини

Деца играят вън .... и вътре

Юни 04, 2021
Пинокио
Две групи малчугани от Детска градина Пинокио - Бургас посетиха Атанасовско езеро и се забавляваха вътре и пред музейчето "симБиотично", разходиха се до басейните с луга и кал и видяха отблизо някой от гнездещите в момента птици. 

Децата от група "Буболече" и от група "Щурче" пристигнаха в района на Атанасовско езеро на 3 юни и бяха разделени, за да могат да се насладят добре на програмата, която им бе подготвил екипът на "Лагуната на живота". 

Едната група, водена от Дияна Костовска посети басейните с луга и кал и се запозна с някои от характерните обитатели и с историята на езерото, а другата група, водени от Радостина Ценова се забавляваха и учеха с "симБиотично".

ДГ "Пинокио" е екологична градина, в която се обръща специално внимание на природата и децата имаха голям интерес, задаваха въпроси и показаха добри знания. Хамаците и пуфовете в двора на "симБиотично" създадоха допълнително настороение, както и забавните игри за птиците, които са характерни за Атанасовксо езеро - кокилобегач, пеликан, рибарка, и др. 

Незабравим за децата ще остане пикникът на двора, а емоцията от срещата с езерото ще ги държи още дълго време. 

Посещението на децата на симБиотично е награда за отличното им представяне по време на Карнавала на биоразнообразието през 2019 г. 
Приканваме и другите детски градини, които не са се възползвали от своята награда, да заповядат при нас на брега на езерото, за да се позабавляваме и да учим на открито сред природата. 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000