Търсене

Иво Данчев

Новини

ЗАПОЧВА ТЪРСЕНЕТО НА ТАЙНИЦИ И ЗАГАДКИ ОКОЛО АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО

Авг. 04, 2021
търсачи на съкровища

Екипът на БФБ отправя предизвикателство към всички търсачи на летни приключения, които искат да изпитат себе си и да се впуснат в нещо неизвестно и неочаквано. Вече са заредени тайниците в 10 точки около Атанасовско езеро и е необходимо само всеки желаещ – възрастен или дете, да си вземе карта от Туристическите центрове на Община Бургас или от симБиотично (музейчето в южната част на езерото близо до басейните с луга). С отварянето на QR кода участниците ще се ориентират за търсеното място, но там вече започва предизвикателството – как да го достигнат и да открият къде точно е скрит тайника.

"Отговаряте на въпроса вътре в него и попълвате верния отговор на гърба на картата. Когато съберете всички отговори – заповядайте в симБиотично, за да проверим как сте се справили и да получите нашите символични, но много симпатични награди." - призовават организаторите от БФБ. 

Някои от местата са наистина по-трудни за достъп и изискват специални усилия, други лесно се намират, но пък тайниците са добре прикрити, на трети е възможно смелчаците да се затруднят от някой от въпросите, но при всички случаи търсенето и намирането на загадките си струва.

Музейчето "симБиотично" работи в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа, но Туристическите центрове в центъра на Бургас, където могат да се намерят картите с QR кодовете за всеки тайник - работят всеки ден. Може да се използва и директно картата от сайта. Така че всеки желаещ - сам или със семейството си е поканен да се впусне в търсене на солени съкровища покрай лагуната Атанасовско езеро.

Проектът "Търсачи на съкровища: КОД СОЛЕНО" се осъществява с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund и в рамките на LIFE проекта „Лагуната на живота“, който БФБ изпълнява за опазване и възстановяване на Атанасовско езеро, заедно с Черноморски солници АД, БДЗП и Заедно 2011.BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000