Иво Данчев

Новини

Зелен и спортен уикенд в Бургас

08.05.2023
карнавал
От 12 до 14 май предстои новият тематичен уикенд в Бургас - "Зелен и спортен", в който и ние от Българска фондация Биоразнообразие имаме активно участие. 

На 12 май (петък) започваме с Карнавално шествие и дефиле с бургаските деца. Сборният пункт е в 17 часа на площада пред Общината, откъдето участниците ще преминат по ул. Богориди до открита сцена "Охлюва", където ще дефилират на сцената и ще представят като кой вид са се маскирали и костюмирали. Карнавалът "Зеленият Бургас" се организира от БФБ, Община Бургас и РИОСВ Бургас. Повече от 250 деца  от 20 учебни заведения са предварително записани в шествието до крайния срок 5 май.

На 13 май (събота) ще продължим на Укритието за наблюдение на птици, където всички желаещи ще могат да видят обитателите на Атанасовско езеро - саблеклюни, кокилобегачи, фламинго, бели ангъчи и други. 
А с доброволци от Уникредит Булбанк АД ще имаме акция за косене, изнасяне на трева, лакиране на параван и др., за да подготвим Пътеката на саблеклюна за новия сезон. 

На 13 май в 18.30 часа в Културен център "Морско казино" ще бъде прожекцията на филма "Солени хора", след което ще има и кратка среща с екипа на БФБ. 

Тук може да откриете пълната програма на Зеления уикенд - https://www.burgas.bg/bg/novini/zelen-i-sporten-uikend-prevzema-burgas-vizhte-programata-za-12-14-may


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000