Иво Данчев

Новини

Моят съсед пеликана

04.09.2021
пеликан
Забавна куклена акция за деца и любители на птиците и куклите предложи вчера актрисата Неделина Роселинова в пространството "симБиотично". Децата можаха да видят къдроглав пеликан отблизо, да научат повече за неговия свят и ежедневие.

Срещата с ПЕЛИКАНА беше наистина незабравима, защото куклата е първа по рода си - толкова голяма и с реалните размери на птицата.

Актрисата беше подготвила забавни игри за пеликаните, в които се включиха и родителите. После започна голямата забава с работилницата за направа на риби, с които да нахраним големия лакомник! Имаше улов с въдица и пълнене на голямата му жълта торба, но след края на играта всички участници си взеха красивите текстилни рибки  за спомен.

Гостите на празника направиха разходка до самото езеро и до басейните с вече кристализирала сол. Пеликанът малко се умори от дългия поход, но всички бяха доволни да се снимат с него, да опитат лугата и да се позабавляват. Така успяхме да закрием сезона на „симБиотично“ подобаващо, но музей-чето и след това е готово да посрещне организирани групи и извън сезона - достъчатъчно е само да ни се обадите предварително :)!

Арт проектът "Моят съсед пеликан" е по идея и реализация на актрисата - кукловод Неделина Роселинова и се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по програма за съфинансиране на културни проекти.

Разгледайте ГАЛЕРИЯТА, за да почувствате атмосферата от кукления празник. 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000