Търсене

Иво Данчев

Новини

Над 160 човека наблюдаваха розово фламинго в Бургас

Март 04, 2020
фламинго
Хубавото време на 3 март и интересната и леснодостъпна възможност за среща с фламингото, привлякоха на Националния празник над 160 човека, които се включиха в събитието.

Малки деца, възрастни хора, младежи и цели семейства се качиха на насипа зад тенис кортовете от 11.00 до 12.30, за да погледат розовото фламинго. 
Някои бяха разочаровани, че птиците са толкова навътре и не могат да се снимат, други, че не са толкова розови, колкото сме свикнали да виждаме по снимките :) Други обаче бяха очаровани от грациозността на птиците, изумителната им форма, особено в полет, разликата в оцветяването на младите и по-възрастници птици. 

Консервационният ни експерт Спас Узунов разказа на участниците подробности за фламингото, историята за появата му в нашето езеро и за новият ни проект "Дестинация ФЛАМИНГО" и възможностите, които ще имат за ново включване - в акции или тестване на маршрути.

Децата успяха да полудуват по насипите без да паднат в канала отдолу, но някои не минаха без изцапване :) Освен тематично облечените в розово, имаше и вдъхновяващи фламинго аксесоари.

С най-ентусиазираните направихме приятна разходка до Укритието за наблюдение на птици, където наблюдавахме къдроглави пеликани, зимно бърне, патици и ангъчи. 

Очаквайте новите ни предложения за участие в акции, тесване на маршрути и други изненади.

Проектът „ДЕСТИНАЦИЯ ФЛАМИНГО” на БФБ е финансиран от Общественият борд на TELUS International Europe в България.
 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000