Търсене

Иво Данчев

Новини

Немска телевизия снима розовото езеро на Бургас

Окт. 12, 2023
немска ТВ
Телевизионният канал “Norddeutscher Rundfunk” (NDR) – обществена ТВ за северна Германия снима филм за есента около Бургас и по-специално за езерата наоколо. Чуждестранният екип заснема 45' документален филм за своето предаване "Hanseblick", в което пътуват до различни места в Северна Германия и Източна Европа, за да ги преоткрият за немските зрители.

Екипът прекара в Бургас и региона 10 дни в началото на октомври 2023  и един от дните бе посветен на Атанасовско езеро. С дрон и камера снимаха птици от района на Укритието, които почиват тук по това време, както и басейните с луга и кал от другата страна. Особено вълнуваща беше срещата с единствения посетител на басейна с луга - норвежки турист, случайно открил магията на розовите води, който беше тук с малката си дъщеря, която обаче не беше много щастлива от свръх солената луга. Представител на проекта представи Атанасовско езеро и солодобива, който се случва тук повече от 100 години. 

„Hanseblick“ е за телевизионни зрители на възраст между 35 и 75 години, които живеят в Германия и обичат да пътуват, затова за екипа бе важно да покаже красивите места с туристическа гледка, но също така и да даде представа как живеят местните хора.

Тук можете да видите някои епизоди от „Hanseblick“: https://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/hanseblick/rueckschau/rueckschau120_page-1.html

А филмът за Бургас се очаква на 3 декември 2023. 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000