Търсене

Иво Данчев

Новини

карнавал
Пъстро, по-пъстро, Карнавал на биоразнообразието
Май 15, 2023

В петък вечер центърът на Бургас се изпълни с медузи, риби, зеленики, благуни, макове, орли, дори и реки. Естествено най-многобройни бяха новите любимци от вида розово фламинго. Това са само част от костюмите, с които дефилираха децата на Бургас в 11-то издание на най-пъстрото градско събитие – Карнавалът на биоразнообразието.

карнавал
Зелен и спортен уикенд в Бургас
Май 08, 2023
От 12 до 14 май предстои новият тематичен уикенд в Бургас - "Зелен и спортен", в който и ние от Българска фондация Биоразнообразие имаме активно участие. 
На 12 май (петък) започваме с Карнавално шествие и дефиле с бургаските деца. Сборният пункт е в 17 часа на площада пред Общината, откъдето участниците ще преминат по ул. Богориди до открита сцена "Охлюва". 
акция Пежо
Акция за Деня на Земята на Пътеката на саблеклюна
Май 05, 2023

За седма поредна година успяхме да организираме акция за почистване и възстановяване на района на Укритието за наблюдение на птици и Пътеката на саблеклюна. Този път събитието беше на 22 април – Деня на Земята, а доброволците бяха екипът на Пежо в Бургас - ЕС ЕФ ЕЙ РИТЕЙЛ - БУРГАС, заедно със семействата си.

училище за бъдещеще
Природата като училище или опита на БФБ в образованието
Март 30, 2023
Експерт на БФБ участва като лектор в образователната конференция „Училище за Бъдеще“ в Бургас на 25 март 2023 г. 
Училище за бъдеще е инициатива, насочена към учители и директори на училища в България - събитие с висока стойност, по време на което участниците обменят взаимен опит в добрите практики на преподаване.
семинар
Семинарът "Настоящето и бъдещето на солниците" представи френския опит в управлението им
Март 21, 2023
Екип на проект "Лагуната на живота" участва в международен семинар на тема "Настоящето и бъдещето на солниците", организиран в рамките на проект LIFE Sallina (Sustainable Actions on Loire Lagoons for Improvementan Assessment) от 7 до 9 март 2023 г. в конгресния център на град Ла Бол на Атлантическото крайбрежие.
Солници
Френските солници при устието на река Лоара - успешен модел за опазване на традиционния солодобив
Март 20, 2023

Човешката дейност, свързана с формирането на малки солни полета на френското атлантическо крайбрежие, е допринесла за поддържането на много местообитания и защитени видове птици и растения. Това е случаят на солниците в региона на устието на река Лоара или наричан още Земята на солта, който има близо 16 000 ха солени блата.

Дрешка за птичка
Дрешка за птичка
Фев. 20, 2023
Ако сте готови да се разделите с някои ваши дрешки и аксесоари или пък искате да намерите нови срещу дарение - заповядайте на 23 февруари (четвъртък) в Hashtag studio Бургас от 17.00 часа до 19.00 часа и се включете в благотворителната акция за пеликаните.
залата
Нова дата за прожекция на Солени хора в София
Фев. 06, 2023
Поради големия интерес и върнатите хора на премиерата на филма Солени хора в София, Дома на киното обяви нова дата за прожекция на филма. Заповядайте на 13 февруари от 18:15 часа! 
Ще имате възможност да се срещнете с част от екипа на филма и на чаша вино след прожекцията да обсъдите предизвикателствата пред Атанасовско езеро и да се запознаете с продуктите с кауза, които са свързани с него.
рупия
Днес е денят на влажните зони
Фев. 02, 2023
Днес е Световният ден на влажните зони – денят, в който е подписана Рамсарската конвенция, която опазва влажните зони.
филма
Премиера на филма Солени хора в София
Яну. 25, 2023
На Атанасовден по стар стил - 31 януари 2023 ще бъде така чаканата от нашия екип премиера на филма "Солени хора". Неочаквано за всички тя ще бъде в София, а не в Бургас. 
Атанасовден
Днес празнуваме Атанасовден на Атанасовско езеро
Яну. 18, 2023

От 2013 г. Българска фондация Биоразнообразие организира честването на Атанасовден за Атанасовско езеро с различни събития, включително 5 години полумаратона Атанасовско езеро от Морската градина на Бургас до границата на едноимения резерват.

Атанасовско езеро
На Атанасовден ще практикуваме Bird-watching на Атанасовско езеро
Яну. 16, 2023
На Атанасовден ви каним на среща с птиците на Атанасовско езеро, защото в момента южната част гъмжи от пернати и какъв по-добър начин да отбележим празника на любимото езеро от това да се запознаем отблизо с обитателите му. 
солени хора
"Солени хора" с премиера в Дома на киното
Яну. 09, 2023
„Солени хора“ може да видите за пръв път на имения ден на Атанасовско езеро – Атанасовден (по стар стил) – 31 януари (вторник) от 19.00 часа в Дома на киното в София.
кауза
Защо са важни продуктите с кауза?
Дек. 12, 2022
На 17 декември 2022 г. (събота) екип на БФБ и на LIFE проект Лагуната на живота ще представи в София продуктите с кауза от Атанасовско езеро. 
Съвета
Кои са горещите проблеми и успехите на Атанасовско езеро?
Ноем. 25, 2022

Обществено-консултативния съвет обсъжда консервационните дейности и горещите проблеми в и около Атанасовско езеро

На 25 ноември (петък) 2022 г. в Камерна зала на Дом на НХК се проведе третата среща на тема: „Възстановяването на Атанасовско езеро - основни предизвикателства пред биоразнообразието и солодобива“.

съвета
Обществено-консултативния съвет ще обсъжда консервационните дейности в Атанасовско езеро
Ноем. 23, 2022

На 25 ноември (петък) 2022 г. от 10:00 до 12:00 часа в Камерна зала на Дом на НХК ще се проведе третата среща на Обществено-консултативния съвет за Атанасовско езеро на тема: „Възстановяването на Атанасовско езеро - основни предизвикателства пред биоразнообразието и солодобива“.

students
Трима американски студенти в Бургас
Ноем. 18, 2022

Три месеца трима американски студенти прекараха в Бургас, изучавайки Атанасовско езеро. Те се включиха в теренната работа, научни проучвания на розовото фламинго и на някои дъждосвирцови, изследване на морски треви и по-специално рупия, проучване на солянка, мониторинг на водни кончета в Поморийско езеро и др.

BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000