Търсене

Иво Данчев

Новини

Театър
Театър за влажните зони
Яну. 31, 2020
За да фокусира вниманието на най-младите върху проблемите на влажните зони, Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) има удоволствието да покани училищата в Бургаски регион да се включат в една специална инициатива „Театър за влажните зони“.
влажни зони
2 февруари - Световен ден на влажните зони
Яну. 31, 2020
Тази година темата на Световния ден на влажните зони е особено вълнуваща за нас, защото е посветена на Биоразнообразието във влажните зони. 
40% от растителните и животинските видове в света живеят или се размножават във влажни зони. Досега са открити над 100 000 сладководни видове във влажните зони, а крайбрежните влажни зони са местата с най-богато биологично разнообразие.

.
старт
Силен вятър и силен спортен дух за Атанасовско езеро
Яну. 18, 2020

Петият полумаратон „Атанасовско езеро“ премина днес при голям интерес както на участници, така и на гости на празника. Първото спортно събитие за 2020 г. привлече 151 състезатели от Бургас, София, Сливен и Варна, но имаше и от Ахелой, Разград, Асеновград, Пазарджик и др.

полумаратон
Петият полумаратон „Атанасовско езеро“ тази година е навръх Атанасовден
Яну. 03, 2020

За пета поредна година спортният календар в България започва с полумаратона Атанасовско езеро. На 18 януари - Атанасовден в Културен център „Морско Казино“ Бургас се събират спортисти от цялата страна, които ще мерят сили и спортен дух в три дисциплини – бягане 21 км, колоездене 21 км и бягане 8 км.

BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000