Търсене

Иво Данчев

Новини

ОТКЪДЕ ИДВА РОЗОВОТО ФЛАМИНГО В АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО?
Яну. 18, 2021

Фламингото е емблематична птица, позната на всички, която привлича с дългите си крака, нежно-розовото си оперение, почти комично дългата си S-образна шия и изящен полет. Но всъщност фламингото по света не е един и същ вид. Известни са 4 вида от Америка и два вида от Стария свят - малко и розово (голямо) фламинго. Именно последното предизвиква небивалия интерес на посетителите в Атанасовско езеро. 

езерото
Атанасовден на Атанасовско езеро
Яну. 18, 2021
Днес е Атанасовден, и освен 60 000 именника в цяла България, нашето любимо Атанасовско езеро също вече 9-та година празнува имен ден. Този път няма да има полумаратон "Атанасовско езеро" и публични събития, но пак сме подготвили интересни новини за да зарадваме приятелите на езерото.
маршрут
Четири маршрута около Атанасовско езеро в онлайн карти очакват своите посетители
Яну. 02, 2021

Атрактивно през всички сезони, Атанасовско езеро е подходящо за пешеходни и вело турове. Българска фондация Биоразнообразие представя 4 маршрута за самостоятелно посещение, които са качени в гугъл карти, за да осигури възможност на всеки желаещ да се запознае и възползва от подробното описание, детайлната карта и дори обозначените опасности по пътя.

BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000