Търсене

Иво Данчев

Новини

кауза
Защо са важни продуктите с кауза?
Дек. 12, 2022
На 17 декември 2022 г. (събота) екип на БФБ и на LIFE проект Лагуната на живота ще представи в София продуктите с кауза от Атанасовско езеро. 
Съвета
Кои са горещите проблеми и успехите на Атанасовско езеро?
Ноем. 25, 2022

Обществено-консултативния съвет обсъжда консервационните дейности и горещите проблеми в и около Атанасовско езеро

На 25 ноември (петък) 2022 г. в Камерна зала на Дом на НХК се проведе третата среща на тема: „Възстановяването на Атанасовско езеро - основни предизвикателства пред биоразнообразието и солодобива“.

съвета
Обществено-консултативния съвет ще обсъжда консервационните дейности в Атанасовско езеро
Ноем. 23, 2022

На 25 ноември (петък) 2022 г. от 10:00 до 12:00 часа в Камерна зала на Дом на НХК ще се проведе третата среща на Обществено-консултативния съвет за Атанасовско езеро на тема: „Възстановяването на Атанасовско езеро - основни предизвикателства пред биоразнообразието и солодобива“.

students
Трима американски студенти в Бургас
Ноем. 18, 2022

Три месеца трима американски студенти прекараха в Бургас, изучавайки Атанасовско езеро. Те се включиха в теренната работа, научни проучвания на розовото фламинго и на някои дъждосвирцови, изследване на морски треви и по-специално рупия, проучване на солянка, мониторинг на водни кончета в Поморийско езеро и др.

семинар
Networking между български LIFE проекти в Бургас
Окт. 29, 2022

Представители на проект Лагуната на живота и Живот за Поморийската лагуна се включиха в семинар по проект „Безопасна мрежа за бургаските езера”. На 26 октомври 2022 г. в Бургас Електроразпределение Юг (част от EVN) проведе семинар на експертно ниво с участие на представители от  БДЗП, РИОСВ Бургас, БФБ, Зелени Балкани и др. 

дрешка
ДРЕШКА ЗА ПТИЧКА
Окт. 27, 2022
Каним ви на благотворителния базар „Дрешка за птичка“, който ще се проведе в Експозиционен център Флора Бургас от 12.00 до 16.00 часа в събота 29 октомври 2022.
срещата
Управлението на крайбрежните влажни зони обсъдиха експерти от Европа в Бургас и се запознаха с лагуната Атанасовско езеро
Окт. 17, 2022

На 12 и 13 октомври 2022 в Международния конгресен център Бургас в зала Форос се проведе международна среща за Иновативни подходи в управлението на крайбрежните влажни зони, посветена на 30 години от стартирането на европейската програма LIFE, която финансира само проекти за опазване на природата.

logo
Иновативни подходи в управлението на крайбрежните влажни зони ще бъдат дискутирани в Бургас
Септ. 22, 2022
LIFE среща за разглеждане на интегрирани и иновативни подходи за опазване на крайбрежните влажни зони, птици и местообитания ще бъде организирана на 12 – 13 октомври 2022 г. в Бургас. 
бригада
Дискусия за консервационните дейности в езерото по време на бригадата
Авг. 30, 2022
Нашите експерти Спас Узунов и Глория Маринова представиха пред участниците в традиционната природозащитна бригада „Атанасовско езеро“ консервационните дейности, които се изпълняват в рамките на LIFE проекта Лагуната на живота.
снимачен процес
Приключиха снимките на филма за Атанасовско езеро
Авг. 25, 2022
Вълнуваща седмица за екипа на проект „Лагуната на живота“, който участва в снимките на новия филм за Атанасовско езеро „Солени хора“. Чудесно време, неочаквани срещи с пеликани, щъркели и солничари. Великолепни изгреви и залези, розово-червените цветове на соленото езеро и крилата на хиляди птици, са магията, която прави Атанасовско езеро вдъхновяващо
акция
Бригадирите в помощ на Атанас
Авг. 25, 2022
Участниците в природозащитната бригада на Атанасовско езеро се включиха в акцията, организирана от екипа на БФБ за поддръжка на района на Пътеката на саблеклюна и Укритието за наблюдение на птици. 
солници
Лек за всичко е солта и водата, пот, сълзи или морето
Авг. 20, 2022

Представяне на работата на артистите, вдъхновени от Атанасовско езеро и парти за всички гости до „симБиотично“

10 артисти от България и света творят вече 10 дни на солниците на Атанасовско езеро, вдъхновени от мястото, цветовете и наситения въздух около езерото.

film making
ЗАПОЧВАТ СНИМКИТЕ НА „СОЛЕНИ ХОРА“
Авг. 19, 2022

Бургас е град, известен като родно място на много филмови и театрални артисти, много български филми са заснети край морския му бряг, а напоследък и из атрактивните му улици. Но днес сцена на новия документален филм ще бъде Атанасовско езеро, защото Бургас е единствения град в България, заобиколен от три езера.

Тортааааааа
ПАНАИР НА СОЛТА НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО
Авг. 17, 2022

Солта се превръща във все по-ценен и търсен продукт и ниската ѝ цена скоро ще бъде забравена, защото зад производството ѝ стои тежък човешки труд, силното влияние на климатичните условия, високата цена на поддържане на състоянието на мястото, откъдето се добива.

преди
РЕМОНТИРАТ ТРИ ГОЛЕМИ ДИГИ В АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО
Авг. 17, 2022
В рамките на LIFE проектa Лагуната на живота се осъществяват пет основни консервационни дейности, които водят до възстановяване, поддържане и подобряване състоянието на Атанасовско езеро. Зад тях стоят планиране и проектиране, а за изпълнението им е необходима добра координация и комуникация между всички участващи – компетентни органи, еколози, технолози, изпълнители.
панаир
Тази година 3 в 1 - неочаквано добра комбинация на Атанасовско езеро
Авг. 09, 2022

В горещите августовски дни графикът със събития е толкова натоварен, че екипът на Българска фондация Биоразнообразие реши да събере на едно място и по едно и също време любимите си празници – Панаира на солта и церемонията за Годишни награди на биоразнообразието и климата’22.

в симБиотично
Велосипедисти за биоразнообразие
Авг. 08, 2022

Хана и Йонас са двама колоездачи, предприели пътуване с велосипеди в над 20 държави от Германия до Сингапур под името Biking4biodiversity, с идея да открият и споделят интересни инициативи за опазване на биоразнообразието и да разкажат за хората и организациите, които стоят зад тях.

станция
Мониторингови станции за езерото бяха монтирани
Авг. 05, 2022
За да се следи ефектът от дейностите по проекта върху хабитатите в езерото бяха закупени и монтирани 4 автоматични мониторингови станции от партньора по проекта - местната организация "Заедно 2011". 
BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000