Търсене

Иво Данчев

Новини

морски треви
Морските треви – основано на природата решение за бъдещето на морето
Ноем. 04, 2023
Спас Узунов от екипа на проект „Лагуната на живота“ представи презентацията „МОРСКИТЕ ТРЕВИ – ОСНОВАНО НА ПРИРОДАТА РЕШЕНИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА МОРЕТО“, по време на Национална кръгла маса „МОРЕТО – ГРАНИЦА ИЛИ ВРАТА’2023“, която се проведе на 3 ноември в Колежа по туризъм в Бургас. 
моето Черно море
Моето Черно море
Окт. 30, 2023
Тази година за Деня на Черно море ви каним на едно специално събитие, посветено на журналистката и подводен оператор Цветелина Атанасова и нейната книга "Моето Черно море".
немска ТВ
Немска телевизия снима розовото езеро на Бургас
Окт. 12, 2023
Телевизионният канал “Norddeutscher Rundfunk” (NDR) – обществена ТВ за северна Германия снима филм за есента около Бургас и по-специално за езерата наоколо. Чуждестранният екип заснема 45' документален филм за своето предаване "Hanseblick", в което пътуват до различни места в Северна Германия и Източна Европа, за да ги преоткрият за немските зрители.
 
Дияна Костовска
С два постера на Европейската конференция за биоразнообразие и климата
Окт. 06, 2023
Петата Европейска конференция за биоразнообразието и изменението на климата, организирана съвместно от Германската федерална агенция за опазване на природата (BfN) и Европейската мрежа на агенциите за опазване на природата (ENCA) се проведе от 26-28.09. в Бон с тематичен фокус върху въздействието и ролята на реките и крайбрежните влажни зони.
lager
Идеите на младите за Атанасовско езеро
Септ. 29, 2023

Екип на БФБ участва в иновативния лагер за Атанасовско езеро, който организира Община Бургас, Джуниър Ачийвмънт и СУ „Климент Охридски“ в рамките на хоризонтския проект Re value

сн.Стоян Стоянов
Зелената сол от Атанасовско езеро на Празника на домашните сирена в Черни вит
Септ. 27, 2023
За втора година БФБ участва със свой щанд на Празника на домашните сирена в село Черни Вит. Събитието премина при огромен интерес и на него дойдоха хора от всички краища на страната. Голям беше и интереса към щанда с кауза на БФБ, на който представихме и зелената сол - особено подходяща за наръсване върху сирена. Тя беше и от основните акценти на празника.
seminar
Визията и амбициите на град Бургас за климатична адаптация
Септ. 20, 2023
Община Бургас организира на 19 септември уъркшоп за представяне на своите климатични проекти и за споделяне на амбициите на Бургас за постигане на климатична неутралност и повишаване на качеството на градската среда.
nagradite
Изберете вашия фаворит в Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023
Септ. 19, 2023
На 30-ти септември ще бъде церемонията за връчване на Годишните награди за биоразнообразие и климат, които отличават най-добрите примери в няколко категории – активисти, журналистически материали, кампании и дейности, политици, отговорни бизнеси и от тази година за първи път и от кампания с локално значение.
Консултативен съвет
Консултативен съвет за Атанасовско езеро инициира РИОСВ Бургас
Септ. 11, 2023

На 7 септември 2023 г. се проведе среща за учредяване на Консултативен съвет за Атанасовско езеро. На основание чл. 6 ал.1 от Плана за управление на поддържан резерват Атанасовско езеро и чл. 46, ал.1 от Закона за защитените територии, директорът на РИОСВ създаде Консултативен съвет за обсъждане на основните проблеми, свързани с управлението и опазването на резервата.  

Панаира
СТОТИЦИ СЕ СТЕКОХА НА ПАНАИРА НА СОЛЕНИТЕ ХОРА
Авг. 13, 2023

Министър Юлиян Попов също посети езерото за Рождения ден на Атанасовско езерo
Стотици посетители изпълниха двора на симБиотично в снощната празнична вечер и се насладиха на страхотната атмосфера, срещата с хубави хора и интересната програма на организаторите от проект „Лагуната на живота“ и РИОСВ Бургас.

solta
ПАНАИР НА СОЛТА на тема „СОЛЕНИ ХОРА“ и Рожден ден на резерват Атанасовско езеро
Авг. 09, 2023
Тази година Атанасовско езеро ще празнува със специално събитие в съботния 12 август от 17.00 до 22 часа. Традиционният вече Панаир на солта популяризира продуктите с добавена стойност от солената лагуна и езерото. За гостите на Панаира ще се представят различните видове сол, включително току-що събраната „зелена сол“, козметика с луга и лиманна кал, занаятчийски шоколад с цвете на солта, сапун с кауза „Пеликан“ и сувенири, свързани с любимото езеро.
Възстановяване на рупия
Възстановяване на морската рупия в Атанасовско езеро – един нов подход за съживяване на крайбрежните екосистеми в България
Юли 14, 2023
Една от най-предизвикателните дейности е възстановяването на морската рупия - единственото водно растение във водите на Атанасовско езеро, което дълго време се смяташе за изчезнало.
откриване
Откриваме сезона на симБиотично
Юни 21, 2023
На 27 юни 2023 г. от 18.30 часа ви каним на музикално-кулинарното събитие посветено на откриването на новия седми сезон на "симБиотично". 
грийнбург
Младежки Зелен фестивал в Бургас Greenburg
Юни 21, 2023
БФБ ще вземе активно участие в младежкия зелен фестивал Greenburg Fest, който ще се проведе на 23-25 юни в Бургас. На 23 юни от 13.00 часа ще бъде излъчен филма "Солени хора" в Регионална библиотека "П.Яворов" и ще има дискусия с екипа на филма. На 24 юни Глория Маринова от БФБ ще представи темата "Бургаските води" и ще участва в журирането на зеления хекатон.
филма
Солени хора във Велико Търново
Юни 20, 2023
Нямаме търпение да се срещнем с любимата публика във Велико Търново и да си поговорим за соленото Атанасовско езеро и за Черноморското крайбрежие точно след официалния старт на новото лято на 22 юни от 20.00 часа.
карнавал
Пъстро, по-пъстро, Карнавал на биоразнообразието
Май 15, 2023

В петък вечер центърът на Бургас се изпълни с медузи, риби, зеленики, благуни, макове, орли, дори и реки. Естествено най-многобройни бяха новите любимци от вида розово фламинго. Това са само част от костюмите, с които дефилираха децата на Бургас в 11-то издание на най-пъстрото градско събитие – Карнавалът на биоразнообразието.

карнавал
Зелен и спортен уикенд в Бургас
Май 08, 2023
От 12 до 14 май предстои новият тематичен уикенд в Бургас - "Зелен и спортен", в който и ние от Българска фондация Биоразнообразие имаме активно участие. 
На 12 май (петък) започваме с Карнавално шествие и дефиле с бургаските деца. Сборният пункт е в 17 часа на площада пред Общината, откъдето участниците ще преминат по ул. Богориди до открита сцена "Охлюва". 
акция Пежо
Акция за Деня на Земята на Пътеката на саблеклюна
Май 05, 2023

За седма поредна година успяхме да организираме акция за почистване и възстановяване на района на Укритието за наблюдение на птици и Пътеката на саблеклюна. Този път събитието беше на 22 април – Деня на Земята, а доброволците бяха екипът на Пежо в Бургас - ЕС ЕФ ЕЙ РИТЕЙЛ - БУРГАС, заедно със семействата си.

BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000