Търсене

Иво Данчев

Новини

семинар
Семинарът "Настоящето и бъдещето на солниците" представи френския опит в управлението им
Март 21, 2023
Екип на проект "Лагуната на живота" участва в международен семинар на тема "Настоящето и бъдещето на солниците", организиран в рамките на проект LIFE Sallina (Sustainable Actions on Loire Lagoons for Improvementan Assessment) от 7 до 9 март 2023 г. в конгресния център на град Ла Бол на Атлантическото крайбрежие.
Солници
Френските солници при устието на река Лоара - успешен модел за опазване на традиционния солодобив
Март 20, 2023

Човешката дейност, свързана с формирането на малки солни полета на френското атлантическо крайбрежие, е допринесла за поддържането на много местообитания и защитени видове птици и растения. Това е случаят на солниците в региона на устието на река Лоара или наричан още Земята на солта, който има близо 16 000 ха солени блата.

Дрешка за птичка
Дрешка за птичка
Фев. 20, 2023
Ако сте готови да се разделите с някои ваши дрешки и аксесоари или пък искате да намерите нови срещу дарение - заповядайте на 23 февруари (четвъртък) в Hashtag studio Бургас от 17.00 часа до 19.00 часа и се включете в благотворителната акция за пеликаните.
залата
Нова дата за прожекция на Солени хора в София
Фев. 06, 2023
Поради големия интерес и върнатите хора на премиерата на филма Солени хора в София, Дома на киното обяви нова дата за прожекция на филма. Заповядайте на 13 февруари от 18:15 часа! 
Ще имате възможност да се срещнете с част от екипа на филма и на чаша вино след прожекцията да обсъдите предизвикателствата пред Атанасовско езеро и да се запознаете с продуктите с кауза, които са свързани с него.
рупия
Днес е денят на влажните зони
Фев. 02, 2023
Днес е Световният ден на влажните зони – денят, в който е подписана Рамсарската конвенция, която опазва влажните зони.
филма
Премиера на филма Солени хора в София
Яну. 25, 2023
На Атанасовден по стар стил - 31 януари 2023 ще бъде така чаканата от нашия екип премиера на филма "Солени хора". Неочаквано за всички тя ще бъде в София, а не в Бургас. 
Атанасовден
Днес празнуваме Атанасовден на Атанасовско езеро
Яну. 18, 2023

От 2013 г. Българска фондация Биоразнообразие организира честването на Атанасовден за Атанасовско езеро с различни събития, включително 5 години полумаратона Атанасовско езеро от Морската градина на Бургас до границата на едноимения резерват.

Атанасовско езеро
На Атанасовден ще практикуваме Bird-watching на Атанасовско езеро
Яну. 16, 2023
На Атанасовден ви каним на среща с птиците на Атанасовско езеро, защото в момента южната част гъмжи от пернати и какъв по-добър начин да отбележим празника на любимото езеро от това да се запознаем отблизо с обитателите му. 
солени хора
"Солени хора" с премиера в Дома на киното
Яну. 09, 2023
„Солени хора“ може да видите за пръв път на имения ден на Атанасовско езеро – Атанасовден (по стар стил) – 31 януари (вторник) от 19.00 часа в Дома на киното в София.
BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000