Иво Данчев

Новини

ПОХОДЪТ НА ПЕЛИКАНИТЕ

06.07.2022
поход на пеликана

Българска фондация Биоразнообразие ви кани на благотворително спортно събитие в полза на пеликаните в пространството "симБиотично". Най-добре е да дойдете с велосипеди, ролери или тротинетки и да се насладите на удоволствието от разходката между морето и езерото. Могат да се включат майки, бащи, деца, баби и дядовци, за да може всички заедно да подкрепим пеликаните.


Екипът на БФБ е подготвил спортно-образователни игри, свързани с пеликаните и другите обитатели на Атанасовско езеро – как се хранят малките, какво са гнездобегълците, коя е любимата храна на пеликаните и как да ги изхраним и други. Ще има музика и забава!


Подарете си една спортна и предизвикателна вечер за цялото семейство, която да прекарате навън!
Даренията за участие в събитието (5 лева на човек) ще бъдат използвани в кампанията "Да дарим в полза на къдроглавия властелин на езерата". На разположение на участниците, които искат да подкрепят кампанията ще бъдат и специални фотографии на пеликаните, дарени от Мирослав Славчев, забавни стикери и най-новият сапун с кауза Пеликан, който може да бъде намерен само в „симБиотично“.

 

Пеликаните са емблематични за Бургас и могат да се видят почти целогодишно в езерата и над блоковете на града, затова от БФБ искат заедно с всички заинтересовани граждани да помогнат за опазването им и да разкажат интересната история на пеликаните – защо са толкова важни, какво ги заплашва и какво може да се направи за тях.  
 

Подробности във Фейсбук събитието.

 

Подкрепата за БФБ е осигурена по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”[1]. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на БФБ и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори.

 

[1] Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000