Търсене

Иво Данчев

Новини

Приключиха снимките на филма за Атанасовско езеро

Авг. 25, 2022
снимачен процес

Вълнуваща седмица за екипа на проект „Лагуната на живота“, който участва в снимките на новия филм за Атанасовско езеро „Солени хора“. Чудесно време, неочаквани срещи с пеликани, щъркели и солничари. Великолепни изгреви и залези, розово-червените цветове на соленото езеро и крилата на хиляди птици, са магията, която прави Атанасовско езеро вдъхновяващо, както за хората, които работят години наред за опазването му, така и за част от снимачния екип, който за пръв път идваше тук.

Снимки с „ронин“ и дрон, газене в езерото, мазане с кал и лежане в лугата, жарко слънце и сол по кожата бяха сред преживяванията, които снимачният процес донесе на екипа на филма. За професионалните природозащитници и непрофесионални актьори (Спас, Радост, Дияна и Глория) снимачният процес беше истинско предизвикателство – грим, дубъл след дубъл, въздействащ разказ или просто съобщително изречение. Какво правят солените хора във и за езерото, какво им носи удовлетворение и какво ги мотивира ще разберем след като завърши следващия етап на постпродукцията. Надяваме се, че съвместната ни работа ще се увенчае с успех и филмът ще разкаже по най-добрия начин защо е толкова ценно това езеро и как се поддържа равновесието между човека и природата. 

БФБ благодари на сценариста и режисьор Александра Вал, на оператора Георги Челебиев и на хората зад професионалния звук, камера, фокус, дрон, грим, кетъринг. BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000