Търсене

Иво Данчев

Новини

Приятен и многолюден празник за рождения ден на Атанасовско езеро

Авг. 13, 2019
тортата

Десетки малки и големи приятели на езерото се събраха за 39-тия рожден ден на резерват Атанасовско езеро. Част от тях се включиха в арт пърформанса на лугата и под вещото ръководство на Петя Стойкова и Мариана Сърбова (на мегафона) заснеха специфични движения в пурпурните води под залязващите лъчи на слънцето.

Вятърът не попречи на нашите нови приятели от ДронБургас да заснемат професионално изпълнението на участниците и се надяваме, че от това ще се получи интересен клип, който да може да използваме за Фестивала за съвременно изкуство ВОДА (30 август – 1 септември).

В това време останалите гости се забавляваха с Quiz show за Атанасовско езеро. Сформираха се 4 отбора от по 5 и повече (малки) участника – „Саблеклюн“, „Щъркел“, отбора на Пенсионерите и отбора на солниците. Всеки отбор имаше по 20 въпроса (еднакви за всички) и 15 минути за екипна работа. Подходът на всеки отбор беше различен – единия разчиташе на помощ от солничар, другия – от интернет, а третия – от „симБиотично“. Всеки отбор излъчи говорител, който да представя отговорите пред публиката. И четирите отбора се справиха отлично, но най-силно блеснаха „Саблеклюните“, които имаха 19,5 от общо 20 точки. За всички участници в играта и в пърформанса имаше награди, осигурени от РИОСВ Бургас и БФБ.

След поздравленията от организаторите на празника – Детелина Иванова, РИОСВ Бургас, Диан Томов – Черноморски солници АД и Радостина Ценова – Българска фондация Биоразнообразие, дойде време за най-чаканото – тортатаааааа! Въпреки огромния й размер, тя едва стигна за всички гости на празника, които чак след 22.00 часа се разотидоха – с велосипеди, електробусчето (което работи до късно специално за нас) и автомобили.

Благодарим на всички нови и стари приятели на Атанасовско езеро, които се включиха и направиха празника незабравим.BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000