Търсене

Иво Данчев

Новини

Рецепта за сладки с форма на пеликан

Март 15, 2022
сладки
На 12 март /събота/ се проведе нашата специална Работилница за сладки с форма на пеликан. Тя бе изцяло благотворителна и свъзана с кампанията на БФБ за набиране на средства за къдроглавия пеликан. 

Водещата Борислава Симова от Традиция Бургас излъчваше онлайн през zoom, за да ни потопи в тайната на най-вкусните маслени бисквитки, които специално за случая бяха изрязани с резеца с форма на къдроглав пеликан, който БФБ изработи наскоро (в нашия онлайн магазин са налични и форми на водно конче, калкан и глухар - все емблематични видове за българската природа). Споделена беше и любопитна информация за пеликаните, както и горещите случаи в момента, свързани с птичия грип в колонията в езерото Преспа. 

Участници в Работилницата бяха тези, подкрепили дарителската кампания на БФБ - Да дарим за къдроглавия властелин на езерата!, които получиха Природа в кутия "Пеликан" и можаха в своя дом да смесят продуктите, които се съдържат в нея и следвайки инструкциите на водещата да изпекат своите вкусни сладки и да зарадват деца и близки. Рецептата е най-долу между снимките и видеото. 

Очаквайте скоро и други интересни събития!
 

Проектът на Българска фондация Биоразнообразие е подкрепен по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”[1]. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Българска фондация Биоразнообразие и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори.

 

[1] Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.

Рецепта за сладки 257.43 KB (docx) Свали


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000