Иво Данчев

Новини

"симБиотично" отвори врати за летния сезон

25.06.2019
симбиотично
Любимото лятно пространство отвори врати днес с ново работно време - всеки ден от 17.00 до 20.00 часа (без понеделник). Всичко за Атанасовско езеро ще може да научите от Венета Ценова. Тя е художник и биолог и познава спецификите на езерото от 14 годишна. Участвала е в редица консервационни дейности, природозащитни бригади, Фестивал на солта, среднозимно преброяване на птиците и др. Преди броени дни откри първата си самостоятелна изложба „Илюстрация и акварел“ в Студентския дом в София. Илюстрациите й са вдъхновени от природата и нейните обитатели. Творческата й работа може да се види във фейсбук BagraArt. Говори английски и руски език.

Както всяко лято и това не липсват подобрения на пространството - нова маса от стара солничарска вагонетка, нови пуфове за релакс на посетителите и .....нова ограда, която скоро ще превърнем в нещо по-артистично :)

Това лято ще има вход за експозиционната част и лекцията за езерото (2 лв.), но зоната за почивка с хамаците и пуфовете остава свободна за достъп на всички желаещи. За деца до 7 години достъпът навсякъде е безплатен. 

Тази година няма да има Фестивал на солта, но програмата на "симБиотично" ще компенсира с разнообразни събития и ателиета през целия юли и август. Следете фейсбук страницата ни за всичко интересно на пространството и заповядайте при нас пеша, с велосипед, електробус (от бариерата на паркинга на Капани) или с автомобил (в посока Сарафово, разклона вдясно към Солниците и оттам пак надясно чак до паркинга в посока Бургас).

Ще ви очакваме през цялото хубаво лято, което ни предстои!


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000