Търсене

Иво Данчев

Новини

Ситуационен театър за деца и птици

22.07.2020
театър

На 23 юли (четвъртък) от 18.30 часа екипът на проект „Лагуната на живота“ кани бургаските деца да станат актьори, но не какви да е, а да влязат в ролята на саблеклюн, къдроглав пеликан, лятно бърне, лопатарка, фламинго, кучета и чакали, бракониер и доброволци.

Под вещите напътствия на куклената актриса Неделина Роселинова и в рамките на час и половина малките участници ще се подготвят и представят импровизации по пиесата написана от Александър Маринов-Санчо, специално за Атанасовско езеро.

Търсят се деца, които имат желание да се превъплътят в обитателите на езерото и да се забавляват на сцената на симБиотично!

Няма нужда от специална подготовка на малките артисти, но ако решите да се присъедините ще станете участници в нетрадиционен спектакъл на открито, поставян само веднъж преди няколко години от колегите от БДЗП чрез децата от ДЮН и Талантино. Ще вземем всички мерки за дезинфекция, дистанция и дисциплина (последното не е много сигурно предвид възрастта на участниците ????).“ – споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.

Костюмите и декорите за пиесата „Да опазим Бургаските езера“, които ще използват децата са изработени от Борислава Симова и Мара Ибришимова.

Театърът се реализира благодарение на финансовата подкрепа на MedWet за малки инициативи, посветени на Световния ден на влажните зони' 2020. От БФБ се надяват през новата учебна година всички бургаски училища, които проявят интерес да могат да се възползват от декорите и костюмите и да реализират пиесата (заради пандемията всичко бе блокирано по-рано), за да се фокусира вниманието на най-младите върху проблемите на влажните зони

Вход свободен.

 BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000