Търсене

Иво Данчев

Новини

Солени хора във Велико Търново

Юни 20, 2023
филма

Нямаме търпение да се срещнем с любимата публика във Велико Търново и да си поговорим за соленото Атанасовско езеро и за Черноморското крайбрежие точно след официалния старт на новото лято. Да ви покажем нашите продукти, свързани с лагуната, а после да се потопим в розовата магия на водите и обитателите на езерото чрез нашия красив филм "Солени хора" - споделя Дияна Костовска от Българска фондация Биоразнообразие.

Дияна е един от героите във филма, която разказва как се прави бизнес в защитена територия като Атанасовско езеро. Филмът „Солени хора“ представя езерото през погледа на четирима природозащитници, които споделят какви предизвикателства срещат при опазването на Атанасовско езеро – едно забележително място едновременно поддържан резерват и защитена местност, влажна зона с международно значение, Натура 2000 зона, най-богатото място на птици, морска сол и лечебна кал в България.

Режисьор и сценарист на филма е Александра Вал, оператор Георги Челебиев, а дрон оператор Живко Тодинов. Музика и вокали Мила Роберт и Явор Карагитлиев, текст на песента Мариана Сърбова.

Гостите ще имат възможност да се срещнет с част от екипа на филма по време на „соления“ коктейл, който от фондация Биоразнообразие са подготвили, както и възможност да се запознаят с продуктите с кауза от езерото – „цвете на солта“, шоколад с морска сол, сапун Пеликан, памучни торби с кадри от Атанасовско езеро и др.

Очакваме ви с нетърпение на 22 юни 2023 г. в пространството ТАМ във Велико Търново (ул.Велчо Джамджията 16). Вратите се отварят в 20:00 часа, а филмовата прожекция ще стартира в 21:00 (когато е достатъчно тъмно около най-дългите летни дни). Входът е с билет с кауза - 5 лв. в подкрепа на Атанасовско езеро!

Повече за филма може да научите тук.

Трейлърът на филма може да видите на https://youtu.be/YL5C_l-gqo4

 BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000