Иво Данчев

Новини

Стартира подготовката на “Еко семейство” - фестивал за природосъобразни продукти

02.12.2019
еко семейство

За първи път фестивал посветен на природосъобразните продукти - “Еко семейство” ще се организира в Бургас (4 и 5 април) и Варна (16 и 17 май).

ЕКО СЕМЕЙСТВО” е новата инициатива на сайта www.mamaznaevsichko.com   Организаторите наблюдават, че все повече хора се интересуват от здравословен начин на живот, екология, рециклиране. Идеята на събитието е да създадат най-полезния, забавен и голям фестивал за семействата във Варна и Бургас, посветен на еко и био продуктите.

Изложителите ще покажат колко много природосъобразни изделия могат да заменят вредните в нашето ежедневие с полезни.

“ЕКО СЕМЕЙСТВО” ще даде възможност на посетителите да разгледат разнообразни продукти и фирми, свързани с природосъобразния и здравословен начин на живот. Ще могат да се опитат различни натурални изделия. Ще се запознаят с екологични материали, козметика, дрехи, чаши и бутилки за многократна употреба, пелени и др.

“ЕКО СЕМЕЙСТВО” е и мястото, където може да разберем има ли в България места за настаняване, предлагащи екологично чиста храна, услуги в хармония с природата.

Тук ще се научим как да редуцираме отпадъците си чрез участие  в уъркшопи, ще се организират специални работилнички за деца, ползващи природни продукти, ще има лекции от специалисти в областта на здравето и храненето, съвети за ползване на здравословни продукти в ежедневието и други интересни теми.

Идеята ни е не само да покажем на хората как да живеят по-балансирано и да са по-здрави, а да ги направим част от всичко, като им дадем възможност да се докоснат и преживеят различни продукти и занимания!”, споделя Деси Николова от организаторите.

Фестивалът е подходящ за всички, както за хората, за които ежедневието им вече е природосъобразно, така и за онези, които имат желание да създадат нови полезни навици, да внедрят в домакинството си повече здравословни продукти.

От “ЕКО СЕМЕЙСТВО” канят всички, които предлагат натурални продукти, свързани са с еко, био услуги, рециклиране, опазване на околната среда да се включат в изложението и да представят продуктите си пред Варненските и Бургаски семейства.

Българска фондация Биоразнообразие ще бъде един от участниците и ще представи своята работа, свързана с опазване на природата, възможностите за участие на деца и семейства, както и различни продукти с добавена стойност, произведени или свързани с различни защитени територии, фермери или семейни фирми, чието производство е в хармония с природата.

 BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000