Търсене

Иво Данчев

Новини

Театър за влажните зони

Яну. 31, 2020
Театър

За да фокусира вниманието на най-младите върху проблемите на влажните зони, Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) има удоволствието да покани училищата в Бургаски регион да се включат в една специална инициатива „Театър за влажните зони“.

„Желанието ни е да ангажираме учениците и техните преподаватели по важната тема за влажните зони чрез театър. Представяме една интересна и лесна за изпълнение в училищни условия пиеса „Да опазим Бургаските езера“, написана от Александър Маринов – Санчо, който е дългогодишен доброволец на БДЗП и БФБ. В момента подготвяме семпли декори и костюми, които са лесно преносими и ще могат да се ползват за определен период, така че колкото може повече училища да се възползват от тях и да реализират пиесата. Училищният театър ще ни помогне да включим децата, за да могат лесно да разберат сложните процеси, които се случват във влажните зони“ – казва Дияна Костовска, ръководител на LIFE проекта „Лагуната на живота“.

Всички желаещи училища могат да се свържат с екипа на проекта и да се включат в графика за реализиране на пиесата. Очаквайте специални включвания за датите и местата, в които ще се осъществи пиесата и където и вие може да гостувате.

пиеса Да опазим Бургаските езера 193.55 KB (pdf) Свали


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000