Иво Данчев

Новини

Топло посрещане от Атанасовско езеро

31.10.2022
симБиотично
Петъчният топъл есенен ден беше чудесна възможност за посещение на Атанасовско езеро за бургаските ученици. Преди обяд 50 ученика от Начално базово училище "Михаил Лъкатник" посетиха симБиотично и научиха много нови неща за езерото. По случай Деня на Черно море имаха организирани и специални игри, свързани с морето, разходиха се по брега и събраха различни материали за арт занимания в училище. 

В следобедните часове Пътеката на саблеклюна се оказа много привлекателна за други посетители - младите представители на ученическия съвет на ОУ Христо Ботев - кв. Долно езерово и екип на Международния младежки център Бургас. 

Децата наблюдаваха стотици розови фламинги, къдроглавите пеликани по островите, бели ангъчи и десетки саблеклюни. А по време на разходката научиха любопитни факти за Дъждосвирцовите. 

Екипът на Международния младежки център Бургас постави няколко къщички за птици в района на Укритието за наблюдение на птиците, като съблюдаваха всички необходими мерки - избраха по-закътани дървета, качиха къщичките максимално високо и обещаха да минават регулярно и да ги проверяват в какво състояние са. Те също не пропуснаха да се порадват на многобройните птичи обитатели в езерото.
 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000