Търсене

Иво Данчев

Новини

Уебинар: Влажните зони - люлката на живота

Март 28, 2022
уебинар
Екип на проект Лагуната на живота ще се включи в последния уебинар от инициативата на Greenpeace България - „Пазители на водата“. Темата на уебинара на 30 март от 18.30 часа е посветена на живота във влажните зони.
Лекторите на предстоящото събитие ще бъдат Спас Узунов и Радостина Ценова от БФБ. 
  • Спас Узунов е експерт в изследването и оценяването на местообитания и растителни видове. Той има дългогодишен опит в опазването на защитени територии в различни части на България, в изготвянето на експертизи, анализи и оценки. В последните 8 години работи активно за възстановяването и опазването на крайбрежни лагуни като Атанасовско и Поморийско езеро.
  • Радостина Ценова се занимава с комуникиране на ползите от влажните зони вече повече от 20 години. Работата ѝ винаги е била фокусирана върху Бургаските влажни зони и тяхната роля за биоразнообразието и за хората. Работила е също за Странджа, за Балкана и хората и др.
По време на уебинара ще поговорим за влажните зони - кои са те и къде се намират в България. Специално внимание ще обърнем на влажните зони по Черноморското крайбрежие и ще обсъдим какви са проблемите и предизвикателства пред опазването им и какви са успехите и добрите примери, с които се гордеем.
Ще се запознаем и с проекта „Лагуната на живота“ и Атанасовското езеро, за да се вдъхновим и посетим това изключително ценно и забележително място. 
Очакваме ви на 30.3.2022 от 18:30 ч. в ! Ще можеш да зададеш въпросите си в коментар под излъчването и във втората част ще им отговорим.


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000