Търсене

Иво Данчев

Новини

Наше участие във фестивала НА ЗЕЛЕНО в Бедечка

Юни 15, 2023
Бедечка
Този уикенд екип на БФБ ще участва в първото издание на еко-арт фестивала „На зелено“, който ще се проведе от 15 до 18 юни в Стара Загора в парк „Бедечка“. Организатор е старозагорският Творчески колектив „На улицата“ със съдействието на Община Стара Загора. Програмата на четиридневния фестивал включва музика, кино, спорт, работилници по изкуства, урбанизъм и др.

В организацията на събитието вземат участие софийската фондация „Колективът“, която реализира все по-популярния формат „Реките на София“, „Запазете Бедечка“, Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Търговско-промишлена палата – Стара Загора.
Фондация „Колективът“ пък ще реализира за пръв път в Стара Загора своята инициатива „Рекитe на града“. Архитекти, дизайнери и артисти ще осъществят „плейсмейк“ намеса на Тайната поляна край река Бедечка. Това е още една намеса на това място, след като преди две години то бе облагородено и социализирано. 

Като част от ДАР ПАЗАР, екип на БФБ ще организира работилница за ЦВЕТНИ БОМБИ и малки и големи ще могат да се докоснат до работата с почва, посяването на нов живот и надеждата, че ще привлечеш после пчели и пеперуди. Работилницата ни ще бъде в събота от 15.00 часа на Тайната поляна. 

Късно вечерта ще бъде прожектиран филмът Солени хора, избран за участие в първият любителски кинофестивал Бедечка. 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000