Имаше голям интерес към презентацията на популярната бургазлийка, особено от страна на децата, които нямаха търпение да опитат ястията със сол, както и да използват възможността да се снимат с нея.
Следващите два дни - 7 и 8 август бяха посветени на Панаира на солта, който се случи по време на Local Fest в Морската градина около Графичната база. Лежерна бургаска атмосфера, много дух и свежо настроение съпътстваха целия фестивал, а ние имахме щанд за сол, козметика и шоколад, детски работилници за модерни солници и рисуване със сол, а в партньорство с колегите от проект "Твоята храна" на фондация Биоселена, предложихме много интересна и полезна кулинарна работилница "Солта". Неин водещ бе Елина Чекаларова от Кулинарен клуб “Амко” за малки и големи хоби готвачи в гр. Бургас. 20 любители готвачи се запознаха с някои характерни ястия, които използват солта.
Вечерите предложихме два интересни филма - иранската кулинарна комедия „Пастаряни“ (на 7 август) и красивият филм на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио „Средиземноморие“ (на 8 август).
Българска фондация Биоразнообразие стартира кампанията "Щипка сол с кауза", която екипът на LIFE проект Лагуната на живота / The Lagoon of Life стартира, за да демонстрира различни продукти и услуги от Атанасовско езеро, които освен, че са с добавена стойност, помагат за опазването на тази значима природна територия.