Иво Данчев

Новини

Фестивал на къдроглавия пеликан предстои в ПП „Персина“

01.07.2021
фестивал

На 2 и 3 юли Дирекция на Природен парк „Персина“, организира „Фестивал на къдроглавия пеликан“, посветен на завръщането на къдроглавия пеликан на територията на парка, както и на „Международния ден на река Дунав, 29 юни“. Екипът на LIFE проект Лагуната на живота ще се включи в програмата в съботния ден.

Форматът в който ще се осъществи е информационно образователен с природозащитна тематика.

"И през двата фестивални дни ще има отворени информационни щандове, малки работилнички и ателиета, подготвили сме филми с природозащитна тематика и редица забавления за малки и големи, лектори
презентатори и др. Гости на информационните щандове и работилниците са Природните паркове на България, Българското дружество за защита на птиците, Българска фондация биоразнообразие, WWF – България, както и местните НЧ „Христо Ботев - 1892“, ЦОП, ЦСРИ „Св. Винкенти“ и много други." - споделя Даниела Каракашева от ДПП Персина - организатор на Фестивала. 

Фестивалът започва на 2 юли от 9:00 до 17:00 часа и продължава на 3 юли от 10:30 до 16:00 часа в Посетителския център на ПП „Персина“. Програмата и за двата дни е наситена със занимания и забавления. 

„Фестивал на къдроглавия пеликан“ се организира в изпълнение на проект „Животът нa пеликана“ (LIFE18/NAT/NL/000716), с подкрепата на Фондация „Америка за България“

Включете се в нашето дунавско приключение.BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000