Търсене

Иво Данчев

Новини

21 май е Европейски ден за Натура 2000

20.05.2019
21 май е Европейски ден за Натура 2000
В целия Европейски съюз (ЕС) държавите-членки избират и определят обекти, които да представляват част от мрежата от защитени зони, наричана Натура 2000, за да защитят избрани местообитания и местообитания на определени видове. Във връзка с това 21 май бе официално обявен за Европейски ден за Натура 2000. Целта е гражданите да осъзнават и оценяват такива природни територии и да научат как те могат да допринесат за тяхното опазване.

Ние от БФБ ще се присъединим към честването тази година с нашето пъстро карнавално шествие, което ще съчетаем с Международния ден на биоразнообразието и ще проведем на 22 май от 17 часа в Бургас.

Каним малки и големи маскирани като растителни и животински видове и даже като цели екосистеми да дефилират от площада пред Община Бургас по улица Богориди чак до Морската градина и да представят уникалното биоразнообразие на България. Шествието ще завърши на лятна сцена Охлюва, където всяко дете ще представи себе си и вида/зоната, който е избрал.

Карнавалното шествие се организира от Българска фондация Биоразнообразие, Община Бургас и РИОСВ Бургас. Повече за него във Фейсбук събитието https://www.facebook.com/events/358585951461199/

Очакваме ви!
 


BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000