Търсене

Иво Данчев

Новини

5 юни – Световен ден на околната среда

04.06.2021
екосистема

Премисли. Пресъздай. Възстанови.

Това е нашият момент.

Не можем да върнем времето назад. Но можем да отглеждаме дървета, да озеленяваме градовете си, да възстановяваме градините си, да променяме храненето и начина си на живот  и да почистваме реките и бреговете. Ние сме поколението, което може да сключи мир с природата.

Нека станем активни, а не тревожни. Нека бъдем смели, а не плахи.

Присъединете се към #GenerationRestoration

Световният ден на околната среда е "денят на хората", в който да полагат грижи за Земята. Това може да бъде нещо малко, на местно ниво, или по-голямо на национално или глобално равнище, самостоятелно действие или такова, обединяващо много хора. Всеки може да избере.

Всяка година Световният ден на околната среда се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър належащ проблем, свързан с околната среда.

През 2021 г. темата е „Възстановяване на екосистемите“ и ще се съсредоточи върху възстановяването на връзката ни с природата. Това ще отбележи и официалното стартиране на Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите 2021 - 2030.

Какъв по-добър начин да посетите една уникална екосистема – тази на Атанасовско езеро и да научите повече за процесите, които се случват в нея.

Само на 5 юни 2021 г. – фондация Биоразнообразие отваря вратите на музейчето „симБиотично“ и ви очаква от 10 до 12 часа, за да разгледате интерактивната изложба, посветена на крайбрежната лагуна.BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000