Търсене

default

симБиотично

Всичко най-интересно за Атанасовско езеро може да научите в пространството "симБиотично", където е разположена едноименната интерактивна изложба, забавните модули "Птице-копир" и "Солничен конструктор", образователният "Миграцията на щъркела Густав" и др.

Солничарският кът представя историята на солниците още от 1906 г. и демонстрира основните инструменти на солничарите - лопата за вадене на сол и за оформяне на бохори, солничарска количка и .... гумени ботуши. 

Само тук може да се възползвате от богатата Морска библиотека, която сме събрали с даренията на приятели на езерото от цялата страна, както и да си купите всички видове сол, които се добиват в Атанасовско езеро (кристална, смляна и "цвете на солта" - чисто и с подправки за месо и риба), както и всякакви забавни сувенири.

Пред пространството е разположен специален кът за релакс, който включва 4 хамака и 6 пуфа, ниски масички от стари солничарски вагонетки и приятна сянка. Нищо обаче не може да се сравни с приятния морски повей и със соления аромат, който се носи, както и със звуците на кокилобегачи и рибарки, които огласят района.

До симбиотично се стига по няколко начина https://g.page/simbiotichno?share 
  • с велосипед (от Морската градина, през велоалеята покрай морето и езерото, точно преди бялото кафене);
  • пеша (пак оттам или директно по морския бряг);
  • с електромобилчетата, които свързват Солниците с паркинга на Капани в Морската градина (цена 1,50 лв. в посока, движат се на 20-тина минути);
  • с автомобил (от града в посока кв. Сарафово - на детелината разклона вдясно за Солниците) до общинския паркинг.
Работи в сряда, четвъртък и петък от 17:00 до 20:00 часа. Вход 3 лв. За деца до 7 г. безплатно. Зоната за релакс е със свободен достъп. 

Пространството е отворено за събития, рождени дни и други - само се свържете с нас предварително!

За всички новини и събития в симБиотично, следете фейсбук страницата https://www.facebook.com/simbiotichno/
 
BBF
Черноморски солници
http://bspb.org
Заедно 21
Програма Life на ЕС
Natura 2000